Cursussen

Vanuit mijn ervaring als kunstdocent, museumdocent en (beeldend) coach bied ik onderstaande cursussen aan.

Lijkt het je wat, maar weet je nog niet goed hoe of wat: voel je vrij me een berichtje te sturen en dan kijken we samen wat bij jou past.
Er is in overleg van alles mogelijk, privé lessen, kleine groepen etc.


Online basiscursus in creativiteit 


A jaren krijg ik van mensen te horen dat ze “helaas nou eenmaal niet zo creatief zijn”. Bij mij begint er dan gelijk van alles te kriebelen en wil ik in actie komen, want het is niet zo! Echt niet! Iedereen is creatief, iedereen heeft dat vermogen, de kunst is alleen het weer naar boven te halen, want blijkbaar is het nogal verstopt geraakt ergens onderweg in je leven.

 

Het goede nieuws, je kunt dit gewoon weer trainen, als een spier. Met deze basiscursus help ik je daarmee een begin te maken.
Je gaat op zoek naar jouw authentieke creativiteit,
Je komt meer uit je hoofd én gaat ontdekken dat ook jij creatief bent!

 

Voor iedereen die dit liever vanuit huis wil gaan onderzoeken, op je eigen moment en eigen tijd, heb ik deze online basiscursus gemaakt.

Investering €29,95

Geïnteresseerd?

Directe toegang via deze link

https://emea01.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fmariandorothe.plugandpay.nl%2Fcheckout%2Fbasiscursus-creativiteit&data=05%7C01%7C%7Cc66a0521fb1b4b4c4dc308db8f3e0880%7C84df9e7fe9f640afb435aaaaaaaaaaaa%7C1%7C0%7C638261268805973856%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C3000%7C%7C%7C&sdata=y9bJIQ1zpdPMiqNSG5vs5FqtvMtQd282rLnvUHc3xVY%3D&reserved=0

Workshop schilderen 

Heb je een werk liggen wat maar blijft liggen, omdat je even niet weet hoe je verder moet. Wil je starten met iets nieuws maar weet je niet goed hoe. Heb je eerder geschilderd of juist nog helemaal nooit of wil je gewoon een moment lekker voor jezelf? Het kan allemaal. 

Een heerlijke workshop schilderen voor iedereen, beginner en gevorderde. Ik ben er om mee te kijken en inhoudelijke en/of technisch advies te geven. 

Neem je eigen materiaal en lunch mee, ik zorg voor (eigen gebakken) lekkers en koffie en thee.
Heb je zelf geen materialen,geen probleem, tegen een meerprijs kun je die van mij gebruiken!

Datum: 
Tijd: 10.00-14.00 uur
Prijs (zonder materiaal) €55,-
Prijs met materiaal: afhankelijk van formaat doek

Zelfontwikkeling in kleur, spelen met creativiteit 

Iedereen is creatief! Laat ik dat maar meteen voorop stellen! Het is echt niet zo dat creativiteit voorbehouden is aan enkele gelukkigen, welnee, iedereen heeft deze kwaliteit mee gekregen bij de geboorte. En ook iedereen gebruikt het in meer of mindere mate, denk aan het verzinnen van wat je nu weer eens gaat eten, of welke kleding je vandaag aan gaat doen en hoe je dit gaat combineren met schoenen en sieraden… allemaal creativiteit. 

 

Ben je nou echter op zoek naar (nog) meer creativiteit in je leven, wil je herontdekken waar je nu echt blij van wordt, waar je van ‘aan’ gaat en waar je van gaat sprankelen, dan is deze cursus precies voor jou bedoelt!

 

Het boek The Artist’s Way, waar deze cursus op gebaseerd is heeft mij zo veel gebracht dat ik dit met iedereen wil delen. Wil je tegelijkertijd met de cursus ook het boek gaan lezen dan is dat natuurlijk tof, het is echter geen vereiste om de cursus te volgen. 

 

Wat we gaan doen?

We gaan dromen weer helder krijgen en ontdekken hoe we deze kunnen volgen, we gaan blokkades en die hinderlijke stem van onze eigen criticus tegen komen (de mijne heet Elsa) en daar ook iets mee doen want als je haar negeert saboteert ze namelijk je creativiteit. 

 

We gaan ‘anders’ om ons heen kijken naar de gewone dingen die dan ineens iets minder gewoon zijn. We gaan nieuwsgierigheid opwekken naar de ‘wat als’ en alles wat er nog meer is. We gaan iedere week kennis maken met andere materialen of technieken om ons in te verdiepen.

 

We gaan dwalen en improviseren, plezier hebben en fouten maken, we gaan het niet weten en toch door gaan, we gaan experimenteren en zoeken zonder te weten waarnaar.

Creativiteit is geen magisch proces, het is alsmaar de kunst van het zoeken, van het kleine stapjes zetten zonder te weten waar je komt. Uit je hoofd komen, want daar zit het niet, sterker nog, je hoofd werkt nogal beperkend.

Het gaat steeds om het proces, om jouw proces. Een toffe uitkomst is mooi maar ondergeschikt. Het gaat om jou ontwikkeling.

 

Je creativiteit herontdekken is bovenal een oefening in ruimdenkendheid, en dit alles dan rustig aan, stap voor stap.

En Ik ben er om je te begeleiden in dit proces, om je te motiveren en te inspireren.

Zes zaterdagochtenden van drie uur om de veertien dagen.
prijs €499,00 inclusief materialen, goede koffie of thee, wat lekkers en de BTW

Jouw vrouwenlijn

Je vrouwenlijn, de lijn vrouwen waar je uit stamt, je moeder, je oma, je overgrootmoeder etc. Van al deze vrouwen voor je heb je mooie dingen mee gekregen, karaktertrekken, eigenschappen, je vrolijkheid en doorzettingsvermogen wellicht. Daarnaast krijg je ook andere dingen mee, minder leuke dingen, de trauma’s die zij bij zich dragen. En die zijn er, want de vrouwen voor ons hebben best zware dingen meegemaakt, het leven, oorlogen, maar ook de rol van de vrouw die zo anders was dan nu waardoor vrouwen zich niet echt konden laten horen, niet konden zijn wie ze echt waren.

Op het moment dat je je écht verbind met de vrouwen uit je vrouwenlijn heel je dingen, kun je je beter verbinden met jezelf, met de mensen om je heen.
Dit kun je ook beeldend doen. Een prachtige dag.

Beeldend coaching

Ben je vastgelopen in je werk, op school of ‘gewoon’ met jezelf, maar is hierover praten niet zo je ding: dan is beeldende coaching wellicht iets voor jou. Via gerichte (beeldende) opdrachten kunnen patronen en aannames helder worden, waarna je deze makkelijker aan kunt pakken of herkennen. Het boek "The Artist Way" is hierbij mijn uitgangspunt.

2 uur per keer

Weet je het nog niet precies? 
Ik denk/kijk graag met je mee!

Wil je zelf weer kunst maken, teruggaan naar de bron, wie ben ik, wat wil ik, waartoe ben ik hier, wat heb ik te vertellen, wat is mijn verhaal…  En dan vanuit dát vertrekpunt werk maken.. 

Of heb je meer zin in een aantal middagen met gelijkgestemden, gezellig samen schilderen..

Of loop je vast en heb je het gevoel dat je uit je hoofd moet om bij de oplossing te komen..

Of werk je op een school en wil je de kinderen een toffe lesmiddag bieden..

Of je nu al wel of niet weet wat het precies is,
we kunnen eindeloos ontdekken..
En dat maakt het precies zo leuk!